Logistikspecialist till Apoteksgruppen AB

apoteksgruppenApoteksgruppen är en frivillig apotekskedja, där varje apotek ägs av en småföretagare. Det innebär bland annat att vi är mer flexibla än en integrerad kedja. Närheten till den lokala marknaden är utgångspunkten för vårt affärsmannaskap och vårt erbjudande till kunden. Apoteksgruppen ska vara intressant att vara ansluten till för enskilda apoteksägare genom att ge ett kvalificerat stöd och erbjuda stordriftsfördelar inom bland annat inköp, sortiment, marknadsföring, kvalitet och IT. Apoteksgruppen erbjuder säker och tillgänglig receptexpedition, kvalificerad rådgivning samt ett noga utvalt utbud av prisvärda receptfria läkemedel och egenvårdsprodukter. 
 

Som logistik- och lagerspecialist ansvarar du för den dagliga logistiken och varuförsörjningen till Apoteksgruppens idag 164 butiker i Sverige. Du svarar för kompetensen i systemstödet ”RELEX”, för bättre varupåfyllnad som implementeras inom kort. Ambitionen med systemet är att öka en bra servicegrad ytterligare samt bättre lagerföra efterfrågade produkter och anpassa lagernivåerna på varje apotek.

I framtidens varuförsörjning ligger både e-handel och upphandling av nytt distributions och grossistavtal, detta förväntas du som logistiker hantera. Tjänsten är placerad på Apoteksgruppens kontor i Stockholm.

Som Logistikspecialist vill vi att du:

  • har helhetssynen och goda kunskaper om varuförsörjningsprocessen inom detaljhandeln
  • har erfarenhet av system för försörjningsoptimering samt god IT kunskaper
  • kompetens och kommunikativ förmåga att driva projekt från start till mål
  • har affärsdrivet och erfarenhet av att upphandla logistiktjänster
  • har analytisk förmåga och god kunskap och erfarenhet av lagerplanering och logistik
  • bevakar och styr det dagliga och är en naturlig samarbetspartner till alla inblandade i flödet

Du bör ha några års operativ erfarenhet av logistik och supply chain, gärna inom detaljhandeln. Som person är du ansvarsfull, driven och självgående med god initiativförmåga och vana att förenkla och optimera flöden. Vi värdesätter att du har en öppen och empatisk personlighet med hög integritet. Du får gärna ha erfarenhet från detaljhandeln och bör ha kunskap om Supply Chain och logistikens påverkan på företagens lönsamhet. Den vi söker bör ha en akademisk examen inom logistik eller motsvarande, samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet från ”RELEX” ser vi som en merit.

Maila din ansökan, ett personligt brev samt CV till info@applyrekrytering.se. Önskas ytterligare information kontakta vår konsult Claes Dahllöf på 08 – 586 107 60. Vi ber dig skicka din ansökan snarast då intervjuer och urval sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.