Internationell försäljning och inköp på Green Cargo, Stockholm

greenGreen Cargo är ett transport- och logistikföretag som erbjuder transporter märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Vi kör ca 75 procent av Sveriges godståg, erbjuder lastbilstransporter samt intermodala dörr-till-dörr-lösningar där tåg, egna lastbilar eller externa lastbilspartners ingår. Med internationella partners täcker vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi finns på ca 100 orter i Sverige, har drygt 2 300 anställda och en årsomsättning på ca 6,0 miljarder SEK.

Tjänsten Internationell försäljning och inköp på logistikföretaget Green Cargo innebär att du affärsmässigt säljer och förhandlar fram konkurrenskraftiga logistik och transportavtal för företagets nya och befintliga kunder, samt säljer, förhandlar och lämna priser till europeiska järnvägs-operatörer på den svenska järnvägssträckan. Man medverkar i ett team som hjälps åt och strävar efter ständiga förbättringar med hållbarhet och resultat i fokus.

Försäljning och inköps tjänsten innebär att du:

  • har ansvar för förhandling av konkurrenskraftiga priser till Green Cargos egna kund kontrakt
  • skapa nya samt hålla igång många och varierande kontakter nationellt och internationellt
  • deltar i större internationella kundprojekt, företrädesvis Tyskland
  • har fokus på resultat, med effektiva processer och korta ledtider i alla förfrågningar
  • lämnar och kalkylerar priser till europeiska järnvägsoperatörer för den svenska sträckan
  • har god känsla och kan bedöma marknadsläge samt alternativa transportlösningar
  • ansvarar för att utveckla och vårda externa kund- och leverantörsrelationer
  • stödjer den egna sälj och produktionsorganisationen på Green Cargo

Som person är du affärsmässig med stark drivkraft och god helhetssyn. Du får gärna ha erfarenhet från industrin och bör ha kunskap/förståelse för transportlogistik och dess påverkan för företagens lönsamhet. Du har en öppen och professionell attityd, är kommunikativ och trivs med att göra internationella affärer samt gillar att resa i Europa. Då Green Cargo verkar i norden och övriga Europa är det av vikt att man har erfarenhet av internationella transport- och logistiklösningar.

Den vi söker bör ha högskoleutbildning inom logistik, inköp eller liknande, erfarenhet från försäljning och industrin. Du talar och skriver bra engelska, meriterande för tjänsten är även kunskaper i tyska. Rätt person får förmånen att arbeta i en inspirerande miljö i ett dynamiskt företag.

Maila din ansökan, ett personligt brev samt CV till info@applyrekrytering.se. Önskas ytterligare information kontakta vår konsult Claes Dahllöf på 08 – 586 107 60. Vi ber dig skicka din ansökan snarast då intervjuer och urval sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.