Analytisk Inköpare av råvaror

Tjänsten är tillsatt

Outokumpu ska bli den obestridde ledaren inom rostfritt, med tonvikt på specialstål. Våra kunder finns i hela världen och våra rostfria produkter ingår som viktiga delar i många industrier. Affärsenheten Special Coil & Plate har en stark marknadsposition inom rostfri kvartoplåt och 2 meter bred coil och CPP. Affärsenheten har verksamhet i Avesta och Degerfors i Sverige, i New Castle USA och i Willich Tyskland

Vi söker en analytisk inköpare av kategorin råvaror till Outokumpu och råvaruavdelningen inom Avesta Works. Råvaruinköp ansvarar för försörjningen av insats- och metallråvaror till ståverket i Avesta. Som Inköpar ingår du i Supply Chain organisationen som ansvarar för kostnadseffektiviteten i råvaruflödet från prognostisering fram till användning, en nyckelfaktor i ortens strategiska framtidsutveckling.

Råvaruavdelningen ingår i ortens Supply Chain organisation tillsammans med produktionsplanering, interna transporter och spedition/ terminal. Inom området förutser vi en dynamisk utveckling de kommande åren som innefattar successiv implementation av ”lean flow” och omfattande utbyte av IT system.

Dina huvudsakliga uppgifter blir att:

  • Delta i genomförande och administration av det operativa inköpet av råvaror
  • Kostnadsoptimera inköpen med hänsyn till tekniska krav och marknadsförutsättningar
  • Analys och utveckling av råvaruflödet inom områdena prognos, försörjning, användning, upparbetning, lagring, leveransprecision och ”lean flow”
  • Delta i arbetet med ständiga förbättringar

Vi ser gärna att du har:

  • Högskoleutbildning inom Ekonomi och/eller Teknik – alternativt motsvarande erfarenhet
  • Erfarenhet från arbete med inköp eller produktion inom tillverkningsindustrin
  • God kompetens inom IT med tonvikt på Business Intelligence/analysverktyg
  • God kunskap i engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling med ständiga förbättringar

Som person har du god helhetssyn är strukturerad och resultatorienterad. Du har en öppen och professionell attityd, är kommunikativ samt trivs att arbeta i en internationell miljö med såväl korta som längre deadlines. Du är social och trivs med att upprätthålla och underhålla kontakter. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Maila din ansökan, ett personligt brev samt CV till info@applyrekrytering.se. Önskas ytterligare information kontakta vår konsult Claes Dahllöf på 08 – 586 107 60. Vi ber dig skicka din ansökan snarast då intervjuer och urval sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.