Analytiker till Green Cargo, Stockholm

greenGreen Cargo är ett transport- och logistikföretag som erbjuder transporter märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Vi kör 500 godståg per dag och trafikerar 270 punkter i Sverige med erbjudandet lastbilstransporter samt intermodala dörr-till-dörr-lösningar. Med internationella partners i Xrail alliansen täcker vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi finns på ca 100 orter i Sverige, har drygt 2 200 anställda och en årsomsättning på 4,1 miljarder SEK.

Green Cargo söker nu en Analytiker – Statistiker med placering på produktavdelningen inom Marknad. Tjänsten innebär att man bearbetar nödvändig statistik och marknadsinformation samt strukturerar, analyserar och rapporterar. Dina analyser används som stöd till beslut om transportkapacitet, prognoser, omvärldsanalyser inom logistiken men även i finansiella frågor. Logiskt tänkande, analytisk förmåga och förmågan att kommunicera är viktigt. Du kommer ingå i ett team om åtta personer på huvudkontoret i Stockholm.

Marknadsanalytiker tjänsten innebär att du:

  • analyserar marknadsinformation för olika beslutsunderlag
  • stödjer verksamheten med olika analyser
  • utvecklar och underhåller stöd för omvärldsbevakning
  • deltar i framtagning av marknads- och affärsplan
  • underhåller och utvecklar analysmodeller för företagets verksamhet
  • ansvarar för insamling och lagring av statistik och marknadsinformation
  • deltar i olika delar av företagets utvecklingsprojekt med analyskompetens

Vi ser att du som söker är analytiker med goda kunskaper i statistik, ekonomi samt Excel. Du har erfarenhet av marknadsrapportering och analysarbete och kan med god helhetssyn växla ner till detaljer inom olika områden. Som person är du en god kommunikatör, kreativ, flexibel, driven och med en professionell attityd. Den vi söker bör ha en relevant högskoleutbildning, gärna inom logistik och ekonomi samt goda kunskaper i svenska och engelska. Du får gärna ha erfarenhet av logistik- och transportbranschen.

Maila din ansökan, ett personligt brev samt CV till info@applyrekrytering.se. Önskas ytterligare information kontakta vår konsult Claes Dahllöf på 08 – 586 107 60. Vi ber dig skicka din ansökan snarast då intervjuer och urval sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.